Muntele Nebo, locul biblic de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduintei (cel mai inalt din lantul muntos Moabit). Se spune ca aici a si murit Moise vazand Tara Sfanta si că aici se află mormântul lui.
Madaba
Oraşul biblic Madaba, este celebru datorită hărtii ”Madaba”, care reprezinta harta Palestinei si care se găseşte în biserica Sf. Gheorghe. Harta este alcătuită din 2 milioane de piese de mozaic şi datează din anul 560 A.D. Pe această hartă sunt indicate Nilul, Marea Moartă şi Ierusalimul cu Biserica Sfântului Mormânt.
Castelul Karak
Castelul Karak, situat pe o veche ruta caravaniera care lega Egiptul cu Siria. Pozitia sa dominanta, impresionanta la aproape 1000 de m deasupra Vaii Marii Moarte, l-a facut un punct srategic de mare importanta. Urmeaza Tafila si Rezervatia Dana, cu cei 308 Km patrati, o lume a bogatiilor naturale.
Dana Hills
Kings Way
...un fel de Transfagarasan al Iordaniei.
Aqaba
Marea Moarta
Petra
Petra. Fosta capitala nabateeana in jurul anului 100 I.C, Petra este considerata una din cele noi 7 minuni ale lumii. ”Oraşului pierdut” Petra, cu fascinantele sale fatade sculptate în piatră, este cea mai mare atractie turistică a Iordaniei si un important vestigiu din perioada Regatului Nabateean. Săpat în piatră roz, Petra este cunoscuta şi sub denumirea de ”Orasul Roz” şi nu este inca descoperit în totalitate. Este genul de oras care de obicei exista doar în imaginatie. Populatia acestui oras a disparut misterios la inceputul mileniului. Orasul a fost ”uitat” timp de 1000 ani şi a fost redescoperit în anul 1812 de catre un elvetian. Situat la capatul unui canion adanc, accesul se face printr-un defileu colorat în 11 nuante naturale. Se viziteaza: defilleul-Siq, ”Trezoreria” (Al Khazneh), strada fatadelor, mormintele regale/nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină, Strada Coloanelor, Nymphaeum, Marele Templu, Templul Leilor Inaripati, Qasr Al Bint, Mormantul Leului, locul sacrificiului, mormantul soldatului triclinium
Wadi Rum
Conținutul de sare al apei este 33 %, în medie de 28 %, numai Lacul Asal din Africa are un conținut mai ridicat de sare (35 %). Evaporarea intensă a apei datorită climei calde din regiune este compensată parțial de râul Iordan, totuși evaporarea masivă determină formarea cristalelor de sare pe țărmul mării.
Hammamat Ma’in, cascadele cu apa calda si izvoare termale. In apropiere, sunt doua locuri pe care traditia le asociaza cu Irod cel Mare. Unul este palatal Mukhawir (astazi ruine) si al doilea este Zarqa Ma’in (biblica Belemounta), situata la 120 m sub nivelul marii, ofera izvoare minerale termale si cascade termale. Se spune ca este locul unde Irod cel Mare facea bai si cure cu apa termala. Inca din timpurile romane, oamenii veneau in Zarqa Ma’in pentru tratamente sau doar de placere.
Nea Nicule este foarte frumoasa ideea blogului tau, dar nu te gandesti ca esti crud cu oamenii neplimbati:))? Mie una imi faci in ciuda:)) Bine, hai..glumesc (pe jumatate!) Felicitari!!! O sa te bag in blogroll:->, nu, nu am blog, doar cont pe blogger deocamdata:P :)
RăspundețiȘtergereFrumoasa fotopoveste a calatoriei in Iordania.Si eu am ramas incantat de aceasta tara unde se inmbina povestile istoriei milenare, cu frumusetea naturala a locurilor , misterul cu ineditul ...
RăspundețiȘtergere